Hampurin suomalaisen koulun logo

Suomi-koulu ja leikkikerho

Hampurin suomalainen koulu on toiminut vuodesta 1978 lähtien. Koulu on tarkoitettu lapsille ja nuorille, joiden vanhemmat, toinen vanhemmista tai isovanhemmista on suomalainen.

Opetusta järjestetään yli 4-vuotiaille perjantai-iltapäivisin klo 16:30-18:15 ja 2-4-vuotiaille tiistaiaamupäivisin klo 9:45-12:00 leikkikerhon muodossa lukuunottamatta Hampurin osavaltion virallisia koululomia. Koko koulussa on noin 80 oppilasta, jotka ovat iältään 2-17-vuotiaita.

Koulussa ei opiskella suomen kieltä alusta asti, vaan tarkoitus on vahvistaa ulkomailla asuvien suomalaistaustaisten lasten puhumista, kirjoittamista ja kielioppia. Asiat pyritään opettamaan helpoilla tavoilla. Pieniä lapsia opetetaan leikein, ei painostamalla.

Koulun asioita hoitaa vanhempainneuvosto, jonka kokouksiin osallistuvat myös opettajat. Vanhempainneuvosto kokoontuu noin 4 kertaa vuodessa. Vanhempainneuvoston jäsenet valitaan kaksi kertaa vuodessa pidettävässä vanhempainkokouksessa.

Lisätietoja: suomikoulu-hampuri.de/ tai puheenjohtaja Sanna Madej, puheenjohtaja[a]suomikoulu-hampuri.de, puh. 0160-9109 5726.